Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu poziva sve zainteresirane srednjoškolce da im se priključe na besplatnim online edukacijama u sklopu projekta ‘Medijskom edukacijom za inkluzivnije društvo’ i tako obogate svoje komunikacijske, prezentacijske i poduzetničke vještine

Izvor: Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu

Projekt Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu “Medijskom edukacijom za inkluzivnije društvo“, zbog nepovoljnog razvoja epidemiološke situacije, umjesto kroz edukacije uživo, provodi se kroz webinare.

Počevši od 9. studenog, svakog ponedjeljka od 18 sati, održat će se ukupno pet webinara otvorenih za sve zainteresirane srednjoškolce iz Hrvatske. Svaki webinar posvećen je jednoj temi, prema sljedećem rasporedu:

9. 11. u 18 sati – izv. prof. dr. sc. Igor Kanižaj: Moje prezentacije bit će najbolje (prijave traju do subote 7. studenog)

U ovom webinaru učenici će naučiti kako napraviti preglednu, razumljivu i vizualno privlačnu prezentaciju. Kako uspostaviti kontakt s publikom? Kojim se dodatnim alatima koristiti za još bolju interakciju? Koje su najčešće pogreške koje radimo u prezentacijama?

16. 11. u 18 sati –  dr. sc. Ivan Uldrijan: Kako kreirati medijski sadržaj? (prijave traju do subote 14. studenoga)

Medijski su sadržaji svuda oko nas i trebamo ih razumjeti. A najbolje ćemo ih razumjeti kada ih dobro upoznamo te se i sami okušamo u kreativnom medijskom stvaralaštvu. Webinar učenike upoznaje s nekim temeljnim načelima stvaranja medijskih sadržaja u digitalnom okružju, kao kreativnom putu ka medijskoj pismenosti.

23. 11. u 18 sati – Udruga Pragma: Moja karijera, moja odluka – ulaganje u obrazovanje i  socio-emocionalne vještine kao osobno i društveno ulaganje (prijave traju do subote 21. studenoga)

Istraživanja pokazuju kako je za odabir zanimanja mladih važan utjecaj određenog pojedinca u životu mladih (najčešće oca ili majke), kao i uloga roditeljskih obrazovnih vrijednosti. Potrebno je ulagati u programe profesionalnog razvoja mladih koji omogućuju mladima da samostalno i uz pomoć “drugih” (nastavnika, roditelja, prijatelja, drugih organizacija) upoznaju svoje sposobnosti, interese i vrijednosti, istraže svijet rada i planiraju svoju karijeru. Kroz webinar, učenici će dobiti ključne informacije o važnosti obrazovanja te u vježbi analizirati promjene koje se događaju u njihovoj okolini kako bi stekli uvid u brzinu promjena i važnost cjeloživotnog učenja.

30. 11. u 18 sati – izv. prof. dr. sc. Igor Kanižaj i prof. dr. sc. Danijel Labaš: Kako ostaviti dobar dojam na druge? (prijave traju do subote 28. studenoga)

Kako ostaviti dobar dojam na druge? To je pitanje koje si postavljamo vrlo često i koje nas ponekad opterećuje, jer prvi dojam o nama – kojega drugi stječu “halo efektom” – može zavarati. Zato će sudionici u ovome webinaru naučiti kako se pripremiti za javni nastup, što je za njega važno i kako možemo promijeniti negativan dojam kojega su drugi možda stekli o nama na prvi pogled i na prvome susretu.

7. 12. u 18 sati – prof. dr. sc. Danijel Labaš: Što drugi vide kad im govorim? (prijave traju do subote 5. prosinca)

U ovom ćemo webinaru sudionici će naučiti nešto više o važnosti verbalne i neverbalne komunikacije, otkriti neke “trikove” za bolju koordinaciju između racionalnog i emocionalnog u našem govoru, te otkriti zašto ljudi više vjeruju onome što vide nego onome što čuju.

Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu poziva sve zainteresirane srednjoškolce da im se priključe na ovim besplatnim online edukacijama i obogate svoje komunikacijske, prezentacijske i poduzetničke vještine. Isti sudionici mogu sudjelovati i na više tematski različitih edukacija.

Nakon svake edukacije sudionici će dobiti jednostavni projektni zadatak, a najbolji uradak će osvojiti nagradu – tablet.

Prijave se primaju putem maila webinari@dkmk.hr ili putem inboxa na društvenim mrežama Djece medija. Prijave su važne zbog slanja poveznice za sudjelovanje prije održavanja webinara. U prijavi navedite svoje ime, prezime i adresu elektroničke pošte na koju želite da vam stigne poveznica za pristup webinaru te datum i naziv webinara na kojem želite sudjelovati.

Projekt se provodi uz potporu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Djeca medija: volonteri koji potiču medijsku pismenost u hrvatskim školama