U sklopu programa “Ljeto u Mreži” od 1. srpnja do 1. rujna u 30 neovisnih kina diljem zemlje prikazivat će se “Tarzan”, “Moj prijatelj robot” i “Mačke u muzeju”

Izvor: HAVC

Ljetni program Kino mreže “Ljeto u Mreži” posvećen je filmovima za djecu i mlade, u kojima će uživati i odrasli. Od 1. srpnja do 1. rujna 2024. u 30 neovisnih kina diljem zemlje prikazivat će se animirani filmovi Tarzan, Moj prijatelj robot i Mačke u muzeju.

Videolekcija: Kako gledati animirani film

Disneyev Tarzan, jedan od najomiljenijih animiranih filmova svih vremena, ovog ljeta slavi 25. Obljetnicu prvog prikazivanja. Film je obilježen živopisnom animacijom koja koja kombinira klasičnu crtanu tehniku s pionirskim kompjuterskim efektima, oživljavajući ovu dinamičnu priču o prijateljstvu, hrabrosti i otkriću.

Moj prijatelj robot odvija se u ritmu živopisnih osamdesetih na Manhattanu, a istražuje duboke veze i krhkost prijateljstva. Riječ je o filmu koji je 2024. nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg animiranog filma, a dobitnik je nagrade Europske filmske Akademije te prestižnih španjolskih Goya nagrada za najbolji adaptirani scenarij i animirani film. Stvorio ga je nagrađivani redatelj Pablo Berger, poznat po filmu Snjeguljica.

Mačke u muzeju epski je animirani film u kojem pratimo neobično prijateljstvo između mačka Vincenta i miša Mauricea, koji se u glasovitom muzeju Ermitage bore protiv poplave, pokušavaju zaštititi umjetnine od štetočina, a istovremeno rješavaju misterij krađe slike Mona Lise. Uzbudljiva je to priča o hrabrosti, prijateljstvu i ljubavi, ispričana kroz šarmantan svijet mačaka koje žive i rade u jednom od najpoznatijih svjetskih muzeja.

“Ljeto u Mreži” organizira Kino mreža uz financijsku potporu Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u 30 neovisnih kina diljem zemlje:

Centar za kulturu Čakovec, Kulturni i multimedijski centar Bjelovar, Kino Mediteran (Bol), Kino 30. svibnja (Daruvar), Kinematografi Dubrovnik (Ljetno kino Lapad), Kino Korzo (Gospić), Kino Mediteran (Hvar), Kino Ivanec, Kino Mediteran (Jelsa), Kino Mediteran (Komiža), Centar za kulturu Korčula, Kino Krapina, Kino Moslavina (Kutina), Pučko otvoreno učilište Križevci, Kino Labin, Kino Mediteran (Lastovo), Kino Mediteran (Makarska), Kino Nova Gradiška, Kino Marof (Novi Marof), Kino Novska, Kino Pazin, Kino Valli (Pula), Kino Rab, Kino Samobor,  Kino Slatina, Kino Mediteran: Ljetno kino Bačvice (Split), Kino Mediteran (Supetar), Kino Gaj (Varaždin), Kino Gorica (Velika Gorica), Kino Zabok.

Raspored projekcija možete pronaći na internetskim ili Facebook stranicama svakog kina koje sudjeluje u programu.

Izvrnuto obrnuto 2: animirani film o emocijama u tinejdžerskim godinama