Hrvatski filmski savez i ovog ljeta u Kraljevici organizira četiri filmske radionice za djecu i mlade od 12 do 17 godina: mlađima su namijenjene radionice igranog i animiranog, a starijima radionice dokumentarnog i eksperimentalnog filma

Izvor: Hrvatski filmski savez

Ljeto u Kraljevici idealna je prilika za djecu i mlade da ljetovanje na moru povežu s učenjem o filmskoj tehnici te se usmjere prema profesionalnom bavljenju filmom. Radionice pod nazivom “Od ideje do realizacije” za igrani, animirani, dokumentarni i eksperimentalni film održat će se u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici od 22. do 29. srpnja 2019.

Na radionicama mogu sudjelovati svi zainteresirani u dobi od 12 do 17 godina, a djeci od 12 do 14 godina namijenjene su radionice igranog i animiranog filma. Za one malo starije, od 15 do 17 godina, otvorena je radionica dokumentarnog filma, na kojoj će mladi filmofili otkriti sve čari istraživanja i snimanja stvarnih priča i njihova prenošenja na filmsko platno, dok će oni koji više vole eksperimentirati imati priliku upisati radionicu eksperimentalnog filma.

Uz već uhodani radionički program s večernjim projekcijama otvorenima za javnost, i ove godine djeca i mladi imaju priliku u sedam dana druženja i zajedničkog rada saznati sve što ih zanima od svojih mentora, filmskih profesionalaca iz područja igranog, dokumentarnog, animiranog i eksperimentalnog filma.

Participacija za sudjelovanje na radionici iznosi 500 kuna, a ukupna cijena hotelske usluge s punim pansionom 1.750 kuna pa je iznos cjelokupnog programa 2.250 kuna.

Rok za prijavu je 15. lipnja, a više o prijavama pročitajte ovdje.

Otvorene prijave za 21. Školu medijske kulture ‘Dr. Ante Peterlić’