Otvorene su prijave za filmski kamp Hrvatskog filmskog saveza! Fužine će od 15. do 20. srpnja 2024. postati filmski set na kojem će djeca u dobi od 12 do 17 godina moći pohađati radionice igranog, animiranog, dokumentarnog i eksperimentalnog filma

Izvor: Hrvatski filmski savez

Filmski kamp u Fužinama kombinacija je učenja teorijskog znanja o filmu koje će djeca moći praktično primijeniti prilikom izrade svog filma. Osim rada na snimanju filma, djeca će imati vremena i za druženje i zabavu te uživanje u prekrasnim prizorima planina i jezera koje krase Fužine. Svaku će večer svoj dan završiti večernjom projekcijom filma na otvorenom i razgovorom o filmu koji su pogledali te o njima diskutirati sa svojim mentorima.

Riječ je o jedinstvenom projektu koji je zamišljen kao edukacijski program koji kroz različite aktivnosti mladima omogućava upoznavanje s filmskom tehnikom i usmjeravanje prema profesionalnom bavljenju filmom.

Radionice su podijeljene po dobnim skupinama. Djeci od 12 do 14 godina namijenjene su radionice igranog i animiranog filma. Za one malo starije, od 15 do 17 godina, otvorena je radionica dokumentarnog filma, na kojoj će mladi filmofili otkriti sve čari istraživanja i snimanja stvarnih priča i njihova prenošenja na filmsko platno, dok će oni koji više vole eksperimentirati imati priliku upisati radionicu eksperimentalnog filma.

Radionice se odvijaju uz stručno vodstvo hrvatskih filmskih profesionalaca, redatelja, snimatelja i montažera, filmskim stručnjacima.

Prijave su otvorene do 10. lipnja ili do popunjenja raspoloživih mjesta.

Uvjeti i prijavnica nalaze se na poveznici: https://bit.ly/fuzineinfo

Sva pitanja vezana uz program možete uputiti na adresu obrazovni@hfs.hr.

Filmske radionice za djecu i mlade organizira Hrvatski filmski savez, a financijski ih podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Primorsko-goranska županija.

Priručnik ‘Uvod u filmski jezik’ za osnovne i srednje škole