Praktično i kroz igru djeca u Sinju imaju priliku stjecati znanja o filmu i multimediji na Frooom radionicama koje se održavaju od 27. do 31. kolovoza

Izvor: FROOOM!

Posljednji tjedan ovih školskih praznika, od 27. do 31. kolovoza, Kulturno umjetničko središte i gradsko kino Sinja treću sezonu za redom pretvaraju se u Frooomopolis, frooomaštovito mjesto za filmsku radionicu, mislionicu i stvaraonicu novih multimedijalnih priča.

Iza tog imena koje podsjeća na nešto što ne vidimo jer tako brzo projuri da iza sebe ostavi samo trag svjetla… Frooom! stoji inovativni obrazovni program koji svojim polaznicima u trajno nasljeđe ostavlja opću kulturu i znanje, bonton, kritičko razmišljanje i pojam o pametnom organiziranju vlastitog slobodnog vremena.

Početne, napredne i majstorske grupe

Interdisciplinarna filmska radionica Frooom osmišljena je u tri stupnja. Početni je namijenjen djeci u dobi od 8 do 12 godina. Na početnoj radionici gledaju se najnoviji i antologijski filmovi te se uči analizirati i gledati film s kritičke strane, uči se igrajući se, a konkretno riječ je o planovima, kadrovima, filmskim vrstama, kako napisati scenarij, te temeljima stop animacije preko koje se najbrže može naučiti uloga i važnost montaže.

Radionicu u Sinju vode Nada Kovačević, poznata splitska glumica i dramski pedagog, Ivana Bandić, svestrana psihologinja te Marnel Tomić, fotograf, redatelj, multimedijalni umjetnik i pasionirani planinar.

Djeca se ovdje igraju, raspravljaju, uče i stvaraju

Za sve one Sinjane i Sinjanke koji već znaju sve o početnom Frooomu, u naprednoj i majstorskoj grupi spremno ih čekaju maštovite i pune filmskog znanja voditeljice Bojana Burnać (redateljica, snimateljica, filmski pedagog i roniteljica na dah), Ines Jokoš (novinarka, scenaristica, producentica i snimateljica) te ako bude dovoljno prijava za majstorsku radionicu crtanog filma i Martina Meštrović (nagrađivana animatorica, likovna i vizualna umjetnica).

Cijene radionica i posebni popusti

Radionice traju od 9 do 15 sati, a uključuju i ručak u konobi smještenoj u blizini Alkarskih dvora u kojima se održavaju radionice.

Za sve koji se upišu i uplate kotizaciju do 16. kolovoza cijena za početnu grupu je 580 kuna, a za svu djecu koja su već prošla početnu radionicu cijena je u ovom promotivnom periodu 480 kuna. Na drugo dijete iz obitelji ili susjedstva koje upisujete na radionicu u istom terminu ostvaruje se dodatnih 100 kuna popusta.

Redovna cijena radionice je 680 kuna za početni, odnosno 580 kuna za napredni ili majstorski stupanj. Popust od 100 kuna na upis drugog djeteta također se primjenjuje.

Broj polaznika je ograničen, što znači da se što prije treba prijaviti na službenoj stranici Frooom radionice.