Do 9. siječnja traju prijave za dječji žiri KinoKino Festivala. Prijaviti se mogu osnovnoškolci u dobi od 11 do 15 godina koji mogu sudjelovati u svim aktivnostima za vrijeme trajanja festivala od 14. do 18. veljače 2018. u kinu Europa

Izvor: KinoKino

Treće izdanje KinoKino – Međunarodnog filmskog festivala za djecu održat će se od 14. do 18. veljače 2018. u kinu Europa, a o najboljim dugometražnim igranim filmovima odlučivat će profesionalni i dječji žiri koji će činiti pet učenika osnovnih škola.

Članovi i članice žirija imat će zadatak pogledati sve filmove u natjecateljskom programu dugometražnih filmova te će odlučiti o pobjedničkom filmu koji osvaja nagradu dječjeg žirija KinoKino Festivala. Tijekom trajanja festivala imat će osiguran ručak, kokice i sokove u kinu Europa te ukoliko je potrebno ispričnicu za izostanak s nastave. Uz paket ulaznica, mali žirijevci i žirijevke dobit će kao znak zahvale i festivalsku torbu punu iznenađenja.

Pozivaju su svi zainteresirani osnovnoškolci u dobi od 11 do 15 godina koji žele biti dio žirija KinoKino Festivala da se prijave na natječaj. Potrebno je poslati motivacijsko pismo (max 1800 znakova) i kritiku svojeg najdražeg filma e-mailom na: info@kinokino.hr. U prijavi je potrebno napisati kontakt roditelja ili staratelja (ime i prezime, telefon i e-mail) te navesti koju školu pohađate. 

Prijave traju do 9. siječnja, a potom će prijavljeni koji su ušli u uži krug biti pozvani u kino Europa na filmsku projekciju, 12. siječnja u jutarnjim satimaPoslije projekcije i kratkog druženja uz razgovor o filmu, bit će odlučeno tko je primljen u žiri te će u ponedjeljak, 15. siječnja, biti objavljena imena članova i članica žirija.

Više informacija o postupku prijave potražite ovdje

Što sve djeca uče gledajući filmove