Uz sadržaje za djecu na portalu se nalaze i brojni korisni savjeti za roditelje, osmišljeni u suradnji s UNICEF-om i dječjim psiholozima u obliku prijedloga za zajedničko gledanje odabranih emisija i razgovor s djecom

Piše: Ana Dokler

Ako imate djecu vrtičke dobi ili rane školske dobi, vjerojatno barem ponekad ujutro gledate Juhuhu, zabavno-poučnu mozaičnu emisiju na Drugom programu Hrvtaske televizije. No možda niste znali da brojne televizijske i radijske emisije te jednostavne računalne igre namijenjene djeci od tri do jedanaest godina možete pronaći i na istoimenom portalu – Juhuhu.hrt.hr ili preko aplikacija za Android i iOS.

Za zabavu s najmlađima, na portalu možete pronaći brojne pjesmice i brojalice, a ako trebate inspiraciju za kreativnu igru, tu je, između ostalog, nekoliko epizoda emisije Ninin kutak u kojima djeca mogu vidjeti kako od stvari koje imaju kod kuće ili u svojoj okolini napraviti neku novu igračku ili predmet.

Posebno je zanimljivo da su neke epizode popularnih televizijskih serijala prevedene i sinkronizirane na romski jezik, a neke su prilagođene za slijepu i slabovidnu djecu.

Uz sadržaje za djecu na portalu se nalaze i brojni korisni savjeti za roditelje, osmišljeni u suradnji s UNICEF-om i dječjim psiholozima u obliku prijedloga za zajedničko gledanje odabranih emisija i razgovor s djecom. Uz to, u posebnoj rubrici UNICEF pomaže roditelji mogu pronaći i druge vrijedne podatke i savjete o najmlađima.