Na novom portalu koji je pokrenuo Hrvatski audiovizualni centar možete pronaći novosti i najave događanja iz svijeta filmske pismenosti, poveznice na stručne knjige i priručnike te edukativne filmske platforme, kao i metodičke priručnike i pedagoške materijale za pojedine filmove

Izvor: HAVC

Portal Filmska pismenost je središnje informativno mjesto o filmskom obrazovanju i filmskoj pismenosti, a namijenjen je učiteljima i profesorima, kao i svima onima koji se bave obrazovanjem djece i mladih. Cilj je potaknuti ih da aktivno traže znanja i informacije o filmu i načinima na koji mogu pozitivno utjecati na umjetnički razvoj djece i mladih.

“Jako smo sretni zbog pokretanja nove stranice o filmskoj pismenosti. Cilj nam je pomoći svim učiteljima, profesorima i entuzijastičnim edukatorima koji vrijedno rade na filmskom opismenjavanju. Time posljedično razvijamo i publiku i hrvatsku kinematografiju,” rekla je viša stručna savjetnica za filmsku pismenost pri HAVC-u, Ingrid Padjen Đurić.

HAVC poziva sve koji se bave edukacijom djece i mladih da im šalju najave događanja i novosti na e-mail adresu ingrid.padjen.duric@havc.hr.

Time se želi osigurati relevantnost i ažurnost stranice koja će na jednom mjestu sadržavati sve potrebne informacije za sve koje se bave, ili se žele baviti, filmskom pismenošću.

Osim novosti i najava događanja iz svijeta filmske pismenosti, poveznica na stručne knjige i priručnike te edukativne filmske platforme, na stranici možete pronaći i metodičke priručnike i pedagoške materijale za pojedine filmove.

Poveznica na stranicu je filmskapismenost.hr.

Priručnik ‘Uvod u filmski jezik’ za osnovne i srednje škole