Na FROOOM! filmskoj reviji 26. srpnja u 19.30 u Centru za mlade Ribnjak u Zagrebu bit će prikazani filmovi nastali na FROOOM! radionicama u 2022. godini, a održat će se i filmski kviz koji su priredili Mario Kovač i Bacači sjenki

Izvor: FROOOM!

U srijedu 26. srpnja od 19.30 sati u kinu na otvorenom platou Centra mladih Ribnjak očekuje vas premijera FROOOM! filmova 2022. i The Best of FROOOM! U slučaju kiše i lošeg vremena, program se seli u Centar za mlade Ribnjak.

Prije revije održat će se filmski kviz koji su priredili redatelj, pisac, glumac, glazbenik i kvizaš Mario Kovač i Bacači sjenki, a sve pod pokroviteljstvom projekta Medijsko obrazovanje je važno.MOV. Kroz ovaj kviz znanja o filmu i o medijima saznat ćete mnoge stvari, a prije svega koliko sami znate. Prve tri pobjedničke ekipe čekaju vrijedne nagrade – bonovi za 70, 50, odnosno 30 % popusta na bilo koju FROOOM! radionicu i paketi iznenađenja.

Za sudjelovanje u kvizu svoj tim od barem dva člana možete prijaviti ovdje OVDJE.

Na FROOOM! filmskoj reviji bit će prikazani filmovi nastali na FROOOM! radionicama u 2022. godini, koje su osmislili, producirali, snimili, a uglavnom i montirali mladi autori i autorice u dobi između 7 i 16 godina.

Djeca se ovdje igraju, raspravljaju, uče i stvaraju

FROOOM! je inovativna integrativna škola medijskog, filmskog i informatičkog opismenjavanja djece i mladih koju Bacači sjenki od 2011. provode u Hrvatskoj i međunarodno.

Podršku FROOOM! radionicama daju Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Agencija za elektroničke medije, Grad Zagreb, Grad Koprivnica, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija te Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Aktivnost se provodi u sklopu projekta “Medijsko obrazovanje je važno.MOV“, sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Medijsko obrazovanje je ključno za aktivno sudjelovanje u društvu