Kroz tri dana radionice, namijenjene djeci od 7 do 10 godina, polaznici će se upoznati s osnovnim elementima filmske priče i zajedno ispitati mogućnosti koje pruža pripovijedanje u filmskom mediju

Izvor: liburniafilmfestival.com

Na 15. Liburnia Film Festivalu, festivalu hrvatskog dokumentarnog filma koji će se održati u Opatiji od 21. do 25. kolovoza, u suradnji s udrugom Restart iz Zagreba organizirana je i radionica za djecu Filmska početnica pod nazivom “Slikoslijed – pričam ti priču kroz tekst i sliku”. Kroz tri dana radionice polaznici će se upoznati s osnovnim elementima filmske priče i zajedno ispitati mogućnosti koje pruža pripovijedanje u filmskom mediju.

Pod vodstvom multimedijalne umjetnice Ane Hušman i montažerke Sandre Bastašić polaznici će razmišljati kroz tekst, sliku, njihovo značenje i čitanje kako bi izradili predložak – slikoslijed, dajući mu pritom drugačije početke, sredine i krajeve, kako bi naučili na koje se sve načine može ispričati filmska priča.

Radionica će se održati 22., 23. i 24. od 19 do 20 sati Vili Antonio (Nazorova 2, Opatija), a namijenjena je djeci u dobi od 7 do 10 godina. Broj polaznika je ograničen na 10.

Prijave su otvorene do 15.08. na liburniafilmfestival@gmail.com

O voditeljicama:

Ana Hušman diplomirala je na Odjelu za multimedije i nastavnički smjer Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje danas radi kao docentica. Sudjelovala je na brojnim domaćim i inozemnim izložbama i festivalima. Za svoje posljednje radove dobila je više domaćih i internacionalnih nagrada. Radi eksperimentalne filmove u kojima ju istražuje i proučava mogućnosti animacije, dokumentarnih elemenata u filmu, rada s naturščicima te mogućnosti artikulacije glasa. Voditeljica je Restartovog edukacijskog programa, gdje radi kao autorica programa i predavačica.

Sandra Bastašić diplomirala je na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu i na odsjeku Montaže na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Trenutno radi kao montažerka na raznim filmskim žanrovima i formama, kao i druge srodne poslove u polju audiovizualnog stvaralaštva. Nakon što je 2014. godine magistrirala s radom Dematerijalizacija filmske špice – komparativna analiza tranzicije iz materijalne u virtualnu, područje kreativnog interesa postaje joj upravo ta filmska forma.

Plac: nagrađivani eksperimentalni film koji obožavaju i predškolci