Jinglove i priloge za emisiju, koja je emitirana 1. prosinca na UNITAS WebRadiju, pripremili su, snimili i montirali učenici Elektrotehničke i ekonomske škole i Osnovne škole “Mato Lovrak”

Izvor: NG-Buntovnici.hr

U Novoj Gradiški emitirana je pilot-emisija projekta “Školski radio”, koji u partnerstvu provode Građanska inicijativa NG-Buntovnici – nakladnik UNITAS WebRadija, Elektrotehnička i ekonomska škola i Osnovna škola “Mato Lovrak”. Jinglove i priloge pripremili su, snimili i montirali učenici – sudionici projekta uz stručnu pomoć svojih mentora prof. Natalije Golovrški, Sanele Jurić, prof. Tibora Čolovća, prof. Zrinke Ivančić i Matee Vlaović te članova Građanske inicijative NG-Buntovnici. Emisija je emitirana 1. prosinca putem školskog razglasa te streama na kanalu UNITAS WebRadija, a i dalje je dostupna za slušanje na portalu NG-Buntovnici. hr.

Realizacija projekta “Školski radio” počela je u listopadu radionicama na kojima su učenici usvajali teorijska i praktična znanja iz područja novinarstva,  medijske pismenosti, fotografije te posebno radijskog novinarstva.

U Novoj Gradiški pokreću školski internet radio

Učenici obje škole od početka projekta spremno su prihvatili gotovo svakodnevne zadatke praćenja događanja u svom okruženju, a pisane, snimljene i multimedijalne uratke prezentirali na internetskim stranicama svojih škola i na portalu NG-Buntovnici.hr.

Kako bi se pripremili za realizaciju svoje prve radijske emisije, učenici Elektrotehnička i ekonomske škole  u dogovoru s profesorima i roditeljima, dolazili su i u poslijepodnevnim satima u prostor UNITAS WebRadija gdje ih je voditelj projekta Momir Divjak educirao za rad u tehnici.

Prvi dio emisije – razgovor s ravnateljicom svoje škole Sanjom Muller Zoričić, potom s prof. Denisom Husadžićem, voditeljem i organizatorom koncerta povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti te s nekoliko članova školskog Rock benda “Interferencija”, pripremile su učenice Elektrotehničke i ekonomske škole. Prilog za drugi dio emisije pripremili su učenici iz OŠ “Mato Lovrak” koji su intervjuirali zamjenicu gradonačelnika Ivanu Trupina. Emisiju su montirali srednjoškolci.

Projekt će se nastaviti, a cilj mu je povezati sve gradske škole. U planu je da učenici u Eleketrotehničkoj i ekonomskoj školi svakoga dana, prema rasporedu, i dalje pod budnim okom mentora, realiziraju interno glazbeno-govorne sadržaje u vremenu prije početka nastave te za vrijeme velikog odmora i prema potrebama škole.

Od siječnja će učenici obje škole u projektu pripremati svakog mjeseca po jednu emisiju koja će biti emitirana na UNITAS WebRadiju, a i dalje će nastaviti s praćenjem događanja u svojim školama i pripremati priloge za školske internetske stranice.

Poslušajte pilot emisiju Školskog radija

Radio u službi djece i mladih