Do 6. siječnja na stranici HAVC-a, u sklopu online maratona kratkometražnih filmova, možete besplatno pogledati šest domaćih i devet europskih naslova

Izvor: HAVC

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana na HAVC-ovoj mrežnoj stranici možete besplatno pogledati izbor iz ovogodišnjeg 8. Maratona kratkometražnog filma koji je upravo obišao nezavisna kina diljem Hrvatske. Na taj način svi koji su ‘maratonce’ propustili pogledati u kinodvoranama, u filmovima mogu uživati iz topline vlastitoga doma. Online maraton počinje 25. prosinca i traje do 6. siječnja 2021. godine, a donosi šest domaćih i devet europskih naslova.

Domaće maratonce čini šest suvremenih naslova: višestruko nagrađivani studentski film Južno voće Josipa Lukića, animirana dokufikcija Mikrokazeta – najmanja kazeta koju sam ikad vidio autorskog dvojca Igora Bezinovića i Ivane Pipal, dokumentarni film Osoba Sunčice Ane Veldić, koji je osvojio posebno priznanje na jedinstvenom Corona Short Film Festivalu, te animirani film Neobična kupka gospodina Otmara Nike Radasa, dobitnik nagrade Oktavijan za najbolji animirani film 2019. godine, te Nagrade Zlatna uljanica za promicanje etičkih vrijednosti na filmu, također na prošlogodišnjim Danima hrvatskog filma.

U programu je i pobjednik ovogodišnjeg Liburnia film festivala Porvenir Renate Poljak, koji je također prikazan i na Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma u Oberhausenu, te animirani film Pustolovine Glorije Scott – Umorstvo u katedrali Matije Pisačića i Tvrtka Rašpolića.

Mali europski maratonci je blok filmova namijenjen djeci, realiziran kroz europsku razmjenu programa. Riječ je o devet naslova autora iz Njemačke, Litve, Švicarske, Irske, Nizozemske, Portugala i Ujedinjenog Kraljevstva koji čine presjek bogate europske proizvodnje kratkometražnog filma. U ovom međunarodnom bloku moći će se pogledati i zapažen hrvatski animirani film – Kuc-kuc Ivane Guljašević Kuman.

U ovo vrijeme kad smo svi doma, Online maraton je zajednički poklon HAVC-a i domaćih filmskih autorica i autora namijenjen ljubiteljima ‘kratkiša’, uz svesrdnu pomoć organizacije Short Circuit koja je osigurala izbor europskih naslova.

Za kratka, ali slatka filmska uživanja u blagdanima, dovoljno je samo kliknuti na www.havc.hr!

Online platforma za gledanje hrvatskih kratkih filmova