Radionica ‘See/Touch/Try’ namijenjena je učenicima viših razreda osnovne škole, srednjoškolcima, studentima i drugim zainteresiranim mladim ljudima, a održat će se u osječkom Video klubu ‘Mursa’ od 29. lipnja

Izvor: Video klub “Mursa”

Video klub “Mursa” poziva učenike viših razreda osnovne škole, srednjoškolce, studente i zainteresirane mlade ljude da im se pridruže na “See/Touch/Try”  radionici stop-trik animacije, gdje će imati priliku okušati se u osmišljavanju i izradi animacije u stop-trik tehnici.

Radionica će započeti 29. lipnja 2020. u prostorima Kulturnog centra Osijek (Ulica Kneza Trpimira 2/A, u blizini zgrade Eurodoma).

Za sva pitanja, prijave i dogovore tu je Facebook stranica Video kluba “Mursa”, Intagram profil VK Mursa i email: video.mursa@gmail.com.

Broj mjesta je ograničen, a prijave su otvorene dok se raspoloživa mjesta ne popune. Radionica je za sve sudionike besplatna. Sufinancirana je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a podržava je Kulturni centar Osijek.

Zbog situacije s Covidom-19, ove godine će radionica biti malo promijenjena i prilagođena naputcima o održavanju javnih događanja, a u slučaju potrebe radonica će se održati online.

Video klub “Mursa” neprekidno djeluje već više od 45 godina, dok Sekcija animiranog filma pri Video klubu “Mursa” aktivno djeluje više od 10 godina. Djelatnost sekcije je pretežno usmjerena na edukaciju djece i mladih na polju animacije te im na taj način omogućuje da se izraze kroz formu animiranog  filma.

Osječki osnovnoškolci na praznicima snimali filmove u stop-trik animaciji