Za djecu u dobi od 9 do 14 godina održat će se besplatna filmska radionica ‘Snimi film i postani superheroj’ u Društvenom domu Strmec u tri subotnja termina – 16., 23. i 30. rujna od 9 do 14 sati. Polaznici će se na njoj okušati kao glumci, redatelji i snimatelji te će snimiti svoj superherojski film

Izvor: Akademski filmski klub

Akademski filmski klub poziva roditelje da prijave svoje najmlađe na besplatnu filmsku radionicu za djecu iz Svete Nedelje od 9 do 14 godina starosti. U sklopu radionice “Snimi film i postani superheroj!” djeca ne samo da će naučiti kako se stvara film već će zajedno potražiti odgovor na pitanje: postoje li u našem svijetu heroji koji ne nose plašteve?

Radionica će se održati u tri subotnja termina16., 23. i 30. rujna od 9 do 14 sati u prostorijama Društvenog doma Strmec. Voditelji će polaznicima otkriti tajne filmskoga svijeta, naučiti ih razlikovati filmske vrste i rodove te im pružiti priliku da se okušaju kao glumci, redatelji i snimatelji. Osim stjecanja osnovnog znanja o filmskom zanatu u sklopu radionice “Snimi film i postani superheroj!” polaznici će moći snimiti vlastiti superherojski film kroz koji će zajedno preispitati ulogu superheroja u stvarnom svijetu i ukazati na činjenicu kako ne moraju svi junaci imati supermoći kako bi pomagali drugima.

Prijave i upiti primaju se do 15. rujna na e-mail: akademskifilmskiklub@gmail.com. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj prijava je ograničen.

U suradnji s Udrugom Kameleon film nastao na radionici prikazat će se u sklopu Dječjeg tjedna Svete Nedelje. Radionicu organizira Akademski filmski klub, a program se realizira uz potporu Grada Svete Nedelje.

Priručnik ‘Uvod u filmski jezik’ za osnovne i srednje škole