Filmske radionice u organizaciji udruge Bacači sjenki održavaju se i tijekom ovih proljetnih praznika, a namijenjene su djeci i mladima od 9 do 16 godina

Izvor: FROOOM!

Od 6. do 10. travnja održavat će se proljetne radionice Frooom! filmske škole za djecu i mlade – njih 7 u online formatu, uz puno praktičnog rada s iskusnim mentorima, u malim grupama i sudionicima iz čitave Hrvatske.

Djeci od 9 do 14 godina namijenjena je početna radionica filma Filmske manipulacije i lažne vijesti , koju vodi redateljica, snimateljica, filmska autorica i montažerka Mia Maros.

Sve ostale, napredne i majstorske radionice namijenje su djeci i mladima od 11 do 16 godina.

Naprednu tematsku radionicu Filmsko Snimanje vodi redateljica, snimateljica i roniteljica na dah Bojana Burnać, a radionicu animacije Stop! Motion! Proljeće! nagrađivana filmska autorica Dea Jagić.

Polaznici Majstorske radionice Šum, ton i gla(s)zba na platnu, koju vodi Luka Čabo, bavit će se snimanjem i obradom šuma, tona, glasa i glazbe na filmu. Zainteresirani za kostimografiju mogu se pak prijaviti na radionicu Odjeveni, goli i bosi kostimi pod vodstvom Ivane Bakal, a tu je i radionica Kreativni svijet montaže s nagrađivanim redateljem i montažerom Karlom Vorihom.

Radionice će se održavati u Zoom učionicama od 6. do 10. travnja, svaki dan od 10 do 14 sati, uz redovite kreativne pauze.

Prijaviti se možete na poveznicama http://www.frooom.eu/shop/ ili https://www.frooom.eu/prijave/, a za prijave i uplate do 1. travnja na sve radionice dobiva se popust. Djeci kojoj je u vrijeme radionica određena mjera samoizolacije zbog korone, organizatori nude mjesto na radionici besplatno.

Za više informacija možete se javiti na e-mail frooom.filmskaradionica@gmail.com.

Djeca se ovdje igraju, raspravljaju, uče i stvaraju