Tijekom vikenda 27. i 28. travnja u Zagrebu se održava besplatna radionica na kojoj srednjoškolci mogu naučiti koristiti sve popularniju tehniku snimanja videa u 360 stupnjeva, kombinirajući pravila klasične filmske dramaturgije i nove oblike izražavanja u kružnom videoprostoru

Izvor: Restart

Želite li naučiti koristiti tehniku snimanja videa u 360 stupnjeva, montirati kratki dokumentarni video te ispričati priču? Prijavite se na besplatan programVR leksikon – 360 stupnjeva u životu tinejdžera” koji organizira Restrat u subotu i nedjelju 27. i 28. travnja od 11 do 16 sati u Zagrebu.

U proljetnoj vikend radionici grupe zagrebačkih srednjoškolaca naučit će koristiti sve popularniju tehniku snimanja videa u 360 stupnjeva, kombinirajući pravila klasične filmske dramaturgije i nove oblike izražavanja u kružnom videoprostoru.

Novim projektom “VR leksikon – 360 stupnjeva u životu tinejdžera” udruga Restart želi svakodnevicu srednjoškolaca približiti članovima njihove zajednice, u svrhu boljeg međugeneracijskog razumijevanja, poticanja mladih na otvorenost, toleranciju i individualnost te u svrhu savladavanja novih filmskih metoda izražavanja kao i stjecanje potrebnih, važnih i aktualnih tehnoloških znanja.

Radionicu vode Ivan Granić i Mislav Šćukanec Rezniček, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

Prijaviti se možete na edukacija@restarted.hr, gdje ćete dobiti i sve dodatne informacije.

O voditeljima radionice

Ivan Granić magistrirao je novinarstvo, radio na nacionalnoj televiziji kao video-novinar i producent te na projektu Europske unije ECOSMEG (Europski kozmopolitizam i mjesta sjećanja kroz Europu) kao autor dokumentarnog filma “Svjedoci naše prošlosti”. Sudjelovao je na nekoliko radionica iz područja audiovizualnih medija kao što su: Medijska pismenost s Renee Hobbs (Fakultet političkih znanosti), MOJO – mobilno novinarstvo (Fakultet političkih znanosti), TV radionica “Cro id: tko smo” (Fakultet Političke znanosti).  Redatelj je kratkometražnih dokumentarnih filmova “Petite ballerine” i “Nikad zaboravljen”. Radio je i na Televiziji Student kao video-novinar i trener.

Mislav Šćukanec Rezniček diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a za vrijeme studija pohađao je nekoliko radionica vezanih uz televizijsko i mobilno novinarstvo i medijsku pismenost, te se već tada počinje baviti TV i filmskom produkcijom. Poslije studija radi upravo na takvim poslovima kao freelancer i u brojnim tvrtkama kao asistent kamere, snimatelj, voditelj tehnike, brodcast inženjer i sl. U Restartu je najprije radio kao asistent 2015. godine, a sada se vratio kao voditelj tehnike.

Mjesto na internetu gdje se čuju glasovi mladih iz cijelog svijeta