Donosimo vam kratki animirani film ‘Put u svijet medijske pismenosti 2: Osviještenost’, čiji je cilj pomoći djeci da zadrže kontrolu prilikom korištenja digitalnih uređaja i interneta, umjesto da se u njima ‘izgube’

Piše: Ana Dokler

Put u svijet medijske pismenosti animirani je serijal kojim međunarodna organizacija EAVI (European Association for Viewers’ Interests) nastoji djeci približiti ključne vještine medijske pismenosti.

Crtani film: Put u svijet medijske pismenosti

U drugom dijelu ovog edukativnog serijala, koji je zahvaljujući Društvu za komunikacijsku i medijsku kulturu preveden i na hrvatski, dječak Jack nalazi se na otoku medijske pismenosti, kamo je doputovao nakon uzbudljivog putovanja oceanom medija, opisanog u prvom dijelu.

Iako je do sada puno naučio o medijima, shvaća kako je lako izgubiti kontrolu i postati zaokupljen elektroničkim uređajima i internetom. Otkriva da je najsigurniji put do medijske mudrosti – osviještenost, koju će razviti postavljajući si pitanja: Što ja to radim? Kamo ja to idem? Tako će zaista sam birati kuda želi ići, biti gospodar svoga vremena i medijskog života, a internetom se koristiti za svoje dobro.

Priručnik s radionicama koje možete s djecom provoditi kod kuće