TV reportaža o mladoj nogometašici Isabelli nagrađena je na 53. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece jer pridonosi rušenju predrasuda i stereotipa

 

“Ona je jedna krasna, mlada, pametna djevojka koja zna što želi”, kaže o Isabelli, jedinoj ženskoj članici Nogometne škole “Sloga” Čakovec trener Ivan Fučko u TV reportaži pod naslovom “Više od igre”.

Osim njega, o Isabelli govore i suigrači, prijatelji iz škole te njezina mama. Neki od njih priznaju kako su u početku imali predrasude prema mladoj nogometašici, no brzo su morali promijeniti mišljenje. Sama Isabella priča o svojoj ljubavi prema nogometu, ali i razočarenju kada, zato što je djevojka, nije bila primljena u jedan nogometni klub te je gotovo odustala od svog sna.

Ovu zanimljivu TV reportažu snimili su članovi medijske grupe Osnovne škole Tomaša Goričanca Mala Subotica: Isabella Branović, Hana Horvat, Fran Glad, Fran Kocijan, Sara Mihalic i Martina Novosel, pod mentorstvom Nikoline Hampamer i Ive Mihalic. Na 53. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, 2015. godine, dobili su prvu nagradu stručnog žirija za TV reportažu, zbog izazovnog odabira teme i jasne izvedbe koja pridonosi rušenju predrasuda i stereotipa.

Prepoznajte stereotipne prikaze i zamislite kako bi bilo bez njih