Djeca će se na radionicama moći okušati u pisanju filmske kritike, izrađivanju scenarija za film prema literarnom predlošku ili će pak kroz audiovizualna obilježja grada učiti promatrati svijet oko sebe

Izvor: kinokino.hr

Filmsko iskustvo na Međunarodnom filmskom festivalu za djecu KinoKino, koji se održava od 21. do 26. veljače u zagrebačkom kinu Europa, ne zadržava se samo na gledanju filmskih ostvarenja, već će se nizom popratnih sadržaja mališanima osigurati drugačiji i jedinstven doživljaj odlaska u kino. Osim što će nakon svake projekcije publika s moderatorima moći diskutirati o odgledanim filmovima, djeca se mogu uključiti i u radioničke sadržaje te se okušati u pisanju filmske kritike, izrađivanju scenarija za film prema literarnom predlošku ili će pak kroz audiovizualna obilježja grada učiti promatrati svijet oko sebe.

Radionice Moja prva kritika, Od priče do scenarija i Šapat zidova namijenjene su djeci uzrasta 10+, a odvijat će se tijekom trajanja KinoKino Festivala. Osim toga, sve će generacije moći sudjelovati u Kvizofilmiji, filmskom kvizu koji će se održati u srijedu i četvrtak, 22. i 23. veljače u 17 sati, a koji će osmisliti i voditi poznati hrvatski kvizoman Mario Kovač.

Prijave su otvorene do subote, 18. veljače ili do popunjenja mjesta. Za prijavu je potrebno poslati kratko motivacijsko pismo i kontakt roditelja na sljedeće e-mail adrese:

Moja prva kritika: vukasinovic.visnja@gmail.com

Od priče do scenarija: toma.zidic@gmail.com

Šapat zidova: frooom.filmskaradionica@gmail.com

Kvizofilmija: frooom.filmskaradionica@gmail.com

Od kina do učionice: radionica za nastavnike na festivalu KinoKino