Na VAFI & RAFI festivalu natječu se animirani filmovi koje su radila djeca i mladi do 18 godina te profesionalni animirani filmovi za djecu i mlade, a prijave traju do 27. siječnja

Izvor: VAFI & RAFI

10. VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin/Rijeka održat će se od 27. svibnja do 2. lipnja 2019. – prva tri dana u Rijeci, a zatim od četvrtka do nedjelje u Varaždinu i to u suradnji s Kanadom kao zemljom partnerom.

Festival ima dvije sekcije – VAFI predstavlja dio gdje se natječu animirani filmovi koje su radila djeca i mladi do 18 godina (u tri već poznate kategorije: MINI, MIDI i MAXI), dok RAFI predstavlja dio festivala gdje se natječu profesionalni animirani filmovi za djecu i mlade u četiri kategorije namijenjene za dobne skupine (0-6, 7-10, 11-14 i 15-18 godina).

S desetim izdanjem te zbog prošlogodišnje izmjene koncepta Festivala, organizatori su izradili novu internetsku stranicu www.vafirafi.com na kojoj možete naći sve službene informacije o Festivalu, kao i prijaviti svoje animirane filmove.

Prijave traju do 27. siječnja, a rezultati selekcija bit će poznati početkom travnja.

Da bi vaša prijava bila važeća, trebate pročitati pravilnik festivala i prijaviti svoje filmove putem obrasca za prijavu na stranici Festivala ili putem platforme FilmFreeway.

Organizatori mole sve prijavitelje da obrate pažnju na novu internetsku adresu, ali i na novi e-mail jer stari više nisu u funkciji. Dodatna pitanja tako možete uputiti na mail info@vafirafi.com.