Namijenjena nastavnicima, odgajateljima u predškolskim ustanovama te voditeljima filmskih i videodružina, Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić ove godine održava se od 18. do 28. kolovoza u Trakošćanu

Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić je desetodnevni obrazovni program namijenjen nastavnicima koji u okviru nastave hrvatskoga jezika i izborne nastave provode nastavni program medijske kulture, odgajateljima u predškolskim ustanovama, kao i voditeljima filmskih i videodružina.

Program Škole raspoređen je u devet radnih dana tj. 90 nastavnih sati (cjelodnevni rad) u ovim oblicima rada: predavanja, metodičke radionice, videoradionice (kao samostalni programi), projekcije filmova, skupne rasprave o filmu i dosada ga je polazilo preko 1600 polaznika, među kojima su i voditelji videodružina pri osnovnim škola, koji sa filmskim radovima sudjeluju na Revijama filmskog stvaralaštva djece i Filmskoj reviji mladeži.

Svrha programa Škole medijske kulture je dati temeljna znanja za provedbu nastave (osnove medijske teorije, osnove filmskoga jezika, temeljne filmske vrste, intermedijske veze, metodičke radionice), a putem radionica omogućiti stjecanje neposrednih stvaralačkih i radnih iskustava korisnih za nastavu te za upućeniji praktični rad s učenicima.

Ove godine 18. Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić održava se od 18. do 28. kolovoza u Trakošćanu, a svoje prijave možete poslati do 30. lipnja.
Više informacija o Školi, programu i prijavama možete pronaći na stranici Hrvatskog filmskog saveza.