Od 20. do 24. veljače u zagrebačkoj Osnovnoj školi Dr. Ivan Merz održat će se početna, napredna i majstorska filmska radionica, a u Muzeju grada Zagreba posebna radionica koja objedinjuje film, arhiv grada i grad kao scenografiju filma

Izvor: Frooom!

U 2023., jedanaestoj godini svoga postojanja, Frooom! – filmska škola za djecu i mlade Bacača sjenki nudi lude zimske praznike u Osnovnoj školi Dr. Ivan Merz te u Muzeju grada Zagreba uz radionice koje će se održavati od 20. do 24. veljače.

U Merzu se, uz već standardni program početnihi naprednih radionica, sprema i majstorska radionica filmske glume s glumicom i lutkaricom Mirnom Ostrošić te njezinim raznim filmskim gostima, glumcima, snimateljima i redateljima.

U Muzeju grada Zagreba, nastavno na svoju tradicionalnu radionicu “čitanja grada” – Šapat zidova – Bacači sjenki održat će posebnu filmsku radionicu koja objedinjuje film, arhiv grada i grad kao scenografiju filma, a koju vode nagrađivana dramaturginja i spisateljica Anja Pletikosa, redatelj i glumac Boris Bakal te glumac, redatelj i profesor filozofije Veno Mušinović.

Djeca se ovdje igraju, raspravljaju, uče i stvaraju

U 2022. godini, paralelno s početnim, naprednim i majstorskim radionicama u Koprivnici, Gradecu, Rijeci, Puli i Zagrebu, Frooom! se predstavio u Berlinu na Generalnoj skupštini mreže European Children’s Film Association te na festivalima dječjeg filma i drugim događanjima u SAD-u, Bangladeshu, Čileu, Ujedinjenom kraljevstvu, Španjolskoj, Portugalu, Belgiji i Francuskoj. U ovoj godini filmovi snimljeni na radionicama Frooom! gostuju na festivalu u Pragu i prijavljeni su na već više od 12 festivala u svijetu.

Više detalja pročitajte na internetskim stranicama Frooom!