Na radionici u Kino klubu Sisak polaznici će učiti o igranom i dokumentarnom filmu te snimati i montirati svoje video uradke

Izvor: Kino klub Sisak

Kino klub Sisak organizira filmsku radionicu Planet film za učenike sisačkih osnovnih škola. Polaznici će u prostorijama Kino kluba učiti osnove snimanja filmskog materijala, zatim montažu slike i zvuka, te kopiranje i umnožavanje filmova.

Voditelji radionica bit će Teo Vukšan uz asistenciju Matije Holjevca i Luke Tomaševića koji će svoje znanje i vještine usmjeriti na izobrazbu mladih filmaša, u kategorijama igranog i dokumentarnog filma.

Konačni produkt radionica, razni video uradci, prikazat će se na javnim promocijama u prostorijama Kino kluba Sisak, a bit će i poslani na brojne filmske festivale, kako unutar, tako i van Hrvatske.

Prijaviti se možete do 10. studenog na stranici Kino kluba Sisak: http://kks.hr/prijava-na-radionicu/. Osim za učenike osnovnih škola, poziv je otvoren i za njihove nastavnike koji bi željeli naučiti više te i sami kasnije pokrenuti filmske grupe u svojim osnovnim školama. Prva radionica održati će se 11. studenog u prostorijama Kino kluba Sisak.

Pokrovitelji projekta su Grad Sisak i Hrvatski audiovizualni centar.

Kako osnovati filmsku družinu u školi?