Revija hrvatskih kratkih filmova Filmska RUNDA poziva srednjoškolce i studente na Špica radionicu, na kojoj će polaznici proći kroz proces osmišljavanja, pripreme, snimanja i montaže prvog filmskog uratka

Izvor: filmskarunda.com

Kako pretvoriti svoje ideje u filmski jezik i vizualnim medijem kreativno pričati, a uz to se i odlično zabaviti, srednjoškolci i studenti će imati priliku otkriti na Špica radionici koja se ove godine održava od 5. do 7. travnja 2018. u Galeriji Wladinger u Osijeku.

Iskusni filmaši iz udruge Novi film otkrit će sve tajne filmskih izražajnih sredstava i stručno voditi polaznike kroz proces osmišljavanja, pripreme, snimanja i montaže prvog filmskog uratka. Polaznici će napraviti službenu najavnu špicu Filmske RUNDE, revije kratkih filmova u Osijeku, koja će služiti i kao najava ovogodišnje revije u medijima i na samoj RUNDI.

Radionica je besplatna i namijenjena je srednjoškolcima i studentima, a prijašnje iskustvo nije potrebno. Svi zainteresirani mogu poslati svoju motivaciju i kontakt do 30.ožujka 2018. godine na filmskarunda@gmail.com. Broj polaznika je ograničen.

Od ideje do premijere: kako snimiti film u školi