U prosincu se u Zagrebu održava posljednja ovogodišnja Filmska početnica, ciklus besplatnih radionica na kojima djeca stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu

Izvor: filmskapocetnica.restarted.hr

U tijeku su prijave za posljednji kratki ovogodišnji ciklus radionica Filmske početnice koje započinju 3. i traju do 17. prosinca.

Filmska početnica je edukacijski program Restarta pokrenut 2013. godine s namjerom da se u praksi primjeni inovativan i originalan pristup filmskom obrazovanju od najranije dobi. Radionice omogućuju djeci upoznavanje, svladavanje i stjecanje znanja o osnovnim elementima filmskog i medijskog stvaralaštva.

Program je namijenjen djeci u dobi od 5 do 7 godina, a održava se nedjeljom od 10 sati i traje od 45 do 60 minuta u prostoru POGONA – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade na adresi Mislavova 11.

Raspored radionica:
3.12., nedjelja (10:00 – 11:00) – Optičke igračke: Vanda Kreutz, Sandra Bastašić
10.12., nedjelja (10:00 – 11:00) – Fotografija: Dinka Radonić, Vanda Kreutz
17.12., nedjelja (10:00 – 11:00) – Glazba u filmu: Ivana Đula, Luka Vrbanić

Prijaviti se možete putem ispunjenog OBRASCA kojeg šaljete na mail filmskapocetnica@restarted.hr, na koji se možete javiti i ako trebate dodatne informacije.

Program Filmske početnice besplatan je za sve zahvaljujući financijskoj podršci Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja.

Plac: nagrađivani eksperimentalni film koji obožavaju i predškolci