Kroz šest dana radionica Filmske početnice od 26. lipnja do 4. srpnja djeca od 9 do 11 godina eksperimentirat će sa slikom, zvukom, pokretom, montažom, odnosno osnovnim principima filmskog trika

Izvor: filmskapocetnica.restarted.hr

Znate li kako nastaje iluzija pokreta? Želite li s nama osluškivati predmete i izraditi vlastitu zvučnu kulisu? Takve i mnoge druge eksperimente u filmu djeca mogu istraživati na posebnom ljetnom izdanju Filmske početnice.

Riječ je o edukacijskom programu namijenjenom djeci od 9 do 11 godina koje provodi udruga Restart kako bi djeci od najranije dobi omogućila upoznavanje, savladavanje i stjecanje znanja o osnovnim elementima filmskog i medijskog stvaralaštva.

Besplatni ciklus radionica održavat će se od ponedjeljka do srijede u razdoblju od 26. lipnja do 4. srpnja u prostoru POGONA – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade na adresi Mislavova 11. Kroz šest dana radionica eksperimentirati ćete sa slikom, zvukom, pokretom, montažom; osnovnim principima filmskog trika u druženjima od 13 do 16 sati s voditeljima Vandom Kreutz, Tinom Dožićem i Sandrom Bastašić.

Za prijavu je potrebno poslati ispunjen obrazac, koji možete preuzeti ovdje, na filmskapocetnica@restarted.hr, a po prijavi dobivate sve informacije.

Program je financiran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Društva hrvatskih filmskih redatelja i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, a za sudionike je besplatan.